zaterdag 14 juni 2014

5 - 1

Terug in Parijs. We troffen de Anna Koosje aan waar we haar hadden achtergelaten, in het het Bassin de la Villette. Met iets meer gezelschap van kleinere bootjes achter in de haven, lag zij daar als op een eigen gereserveerde plek. Frank en Ron deden kort verslag van de afgelopen week – geen bijzonderheden behalve af en toe haperende stroomvoorziening vanaf buurboot Antipode. Wij ruilden boot- en autosleutels uit, en zo reden zij naar Amsterdam en bleven wij hier. 
Die avond speelde Nederland zijn eerste WK-wedstrijd, tegen Spanje. Terugwandelend uit een restaurantje bij de Butte de Chaumont zagen wij bij een café een 1-1 stand op een tv-scherm staan. "Nou, niet gek als ze dat tegen Spanje weten vast te houden", commentarieerden wij. De rest van de wedstrijd zagen wij op een echt groot scherm op een terras achter in het Bassin. Het was stampvol, heerlijke temperatuur, en naarmate de stand opliep naar 1-2, 1-3 en zo door tot 1-5, werd de stemming op het terras steeds uitbundiger. Aan het eind vond iedereen Nederland fantastisch, en wij deelden in de glorie alsof we zelf iets gescoord hadden. 
Feestelijke kade
Tegen een volle maan wandelden we langs feestelijke weekendkades terug naar onze drijvende B&B, die ons dit liet meemaken. Een eigen huis op een van de mooiste plekken in Parijs, het is een wonder. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten